Veelgestelde vragen

Wat kost het om een account aan te maken?

Het aanmaken van een account is gratis en vrijblijvend! 
Klik hier en maak vrijblijvend een account aan.

Je wordt dan ook gelijk ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Klik dan op 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

Hoe schrijf ik me in voor een proefles?

Zo kan je een proefles Sportief Paaldansen reserveren:

Stap 1: Klik hier en maak vrijblijvend een account aan.
Stap 2: Eenmaal ingelogd kom je terecht in jouw Dashboard met eventuele belangrijke meldingen. Hier zie je ook hoeveel credits je nog hebt, tot wanneer ze geldig zijn en jouw toekomstige reserveringen.
Stap 3: Klik op de button "+ Credits kopen" en selecteer "Proefles met uitgebreide uitleg" t.w.v. € 9,50
Stap 4: Betaal via iDeal, paypal of creditcard jouw credits. 
Na de betaling ontvang je direct je credit, met deze credit kan je de proefles reserveren.

Stap 5: In jouw dashboard klik je linksboven op de drie horizontale streepjes. Er verschijnt een menu.
Stap 6: Klik op "Lessen" en selecteer jouw gewenste stad.
Stap 7: Filter op "Proefles" bovenin en daar vind je welke dagen en tijden er een proefles plaatsvinden waarvoor jij je kunt inschrijven. 
Stap 8: Klik op reserveren en bevestig jouw reservering. Nu ben je ingeschreven voor de proefles en zul je deze reservering ook in jouw dahsboard vermeld zien staan!

Wanneer kan ik instromen met de lessen?

Wanneer je voor de eerste keer komt paaldansen, raden we een proefles met uitgebreide instructie aan.
Een proefles volgen kan op dit moment één keer per twee weken in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
In 's Hertogenbosch vinden de proeflessen één keer per maand plaats. 
Controleer hier wanneer de proeflessen plaatsvinden op jouw locatie (vergeet je niet te filteren op "Proefles"?). 

Met jouw tweede les kun je instromen wanneer je maar wilt. Omdat we geen onderscheid maken tussen beginners en gevorderden in onze reguliere paaldanslessen mag je te allen tijde instromen na je proefles. Het maakt dus niet uit wanneer je jouw tweede les plant, je hebt keuze uit alle lessen uit het lesrooster!

Hoe verzilver ik mijn cadeaubon?

Volg onderstaande stappen om je cadeaubon te verzilveren. 

Stap 1: Klik hier en maak gratis en vrijblijvend een account aan.
Indien je een bon voor 2 personen hebt, doen jullie dit allebei.
Iedereen die een les wilt bijwonen moet een eigen account hebben.
De volgende stappen voert iedereen die een les wilt volgen uit.

Stap 2: Login en je komt terecht op jouw Dashboard.
Stap 3: Klink linksboven op de drie horizontale streepjes en er verschijnt een menu.
Stap 4: Klik op "Cadeaubonnen" – daarna op de button "Cadeaubon verzilveren" 
Stap 5: Vul de gegevens in & upload je bestand.
Indien je een bon voor 2 personen hebt; vermeld bij opmerkingen de naam van het tweede persoon.
Stap 6: Klik op "Cadeaubon indienen".

Binnen 24 uur wordt de bon gecontroleerd en worden credits bijgeschreven op je account.
Eén credit staat gelijk aan één les en kun je gebruiken om te reserveren voor je les.
Om te reserveren dien je ingelogd te zijn op de website.

Stap 1: In jouw dashboard klik je linksboven op de drie horizontale streepjes. Er verschijnt een menu.
Stap 2: Klik op "Lessen" en selecteer jouw gewenste stad.
Stap 3: Kies de les waar je naar toe wilt en met jouw credit voor mag inschrijven.
Stap 4: Klik op reserveren en bevestig jouw reservering. Nu ben je ingeschreven voor de les en zul je deze reservering ook in jouw dahsboard vermeld zien staan!

Ik ga binnenkort mee doen met een les, wat moet ik meenemen?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, is het prettig om (nog) een lange broek of legging te dragen. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter nodig om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan grip, in tegenstelling tot wanneer er stof tussen jou en de paal zit. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen.  
Samengevat:

* Lange sportbroek of legging
* Korte sportbroek
* Mouwloze top waar je lekker in kunt sporten
* Flexibele sportschoenen of blote voeten
* Een handdoek en een flesje water zijn geen overbodige luxe

LET OP: Voorkom uitglijden! 
Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Wat is het verschil tussen een proefles met uitgebreide instructie en een inloopworkshop?

De proefles met uitgebreide instructie is bedoeld voor dames die willen ontdekken of paaldansen een sport is die ze vaker willen beoefenen, terwijl een inloopworkshop ook prima als eenmalig uitje kan dienen met een paar dames of heren.
De proefles met uitgebreide instructie is meer gebaseerd op een reguliere les, waar een work-out en paaldanstechnieken centraal staan en tot slot informatie wordt gegeven over onze organisatie, dansstudio's en de mogelijkheden met betrekking tot jouw volgende lessen. De proefles met uitgebreide instructie vindt daarom ook alleen plaats op momenten dat de reguliere lessen ook plaatsvinden (met als uitzondering 's Hertogenbosch). 
Een inloopworkshop is meer bedoeld als uitje, daar ga je sneller door de paaldanstechnieken heen, op het eind van de workshop mag je ondersteboven hangen en de instructrice geeft een demonstratie.

Wil je meedoen omdat je je afvraagt of je echt door wilt gaan met de sport, dan adviseren we jullie om gezellig een proefles met uitgebreide instructie mee te komen doen. Willen jullie een leuk eenmalig uitje? Dan is de inloopworkshop heel erg geschikt!

Welke lidmaatschappen bieden jullie aan?

Er zijn verschillende mogelijkheden om lessen bij ons af te nemen.
Je kunt kiezen voor losse lessen, rittenkaarten of een voordelig abonnement afsluiten.

Rittenkaarten komen in de vorm van 5, 10 of 20 lessen, welke je in 3, 6 of 9 maanden kan opmaken. Als je meer tijd nodig hebt, kun je jouw credits verlengen tegen een kleine vergoeding van € 1,50 per credit per week.  Kies je voor losse lessen of rittenkaarten? Dan ontvang je direct na jouw betaling je credits.

Abonnementen beginnen al bij 2 lessen per maand, maar je kunt ook kiezen voor 4, 6, 8 of zelfs unlimited aantal lessen per maand. De prijs van jouw abonnement wordt bepaald door de hoeveelheid lessen die je afneemt, alsmede door de starttermijn waarvoor je een abonnement aangaat. Zo kun je abonnementen afsluiten met een starttermijn van 3, 6 of 12 maanden. Wel ontvang je bij ieder abonnement een leuk welkomstcadeautje en bij een starttermijn van 12 maanden sport je de eerste maand voor slechts € 0,99.
Kies je voor een abonnement? Dan kies je tijdens het online aanvragen een startdatum en reken je de eerste maand direct af. Na betaling ontvang je de credits van jouw eerste maand in de nacht van jouw startdatum. 

Tevens kun je bij ons privélessen en kinderlessen afnemen, maar deze vraag je niet via de website aan. Hiervoor mag je ons een e-mail sturen op info@sportiefpaaldansen.nl

Meer informatie over tarieven vindt je op onze prijslijst. 

Wat zijn de tarieven?

Onze prijzen zijn erg divers en vindt je in een gemakkelijk overzicht terug op onze prijslijst

Kan ik zelf lessen reserveren?

Ja, je krijgt elke maand op de datum van jouw startdatum jouw credits waarmee je zelf de les in kunt plannen. Alle credits hebben een geldigheidstermijn waarin ze dienen te zijn ingepland voor een les. Je lessen zijn dus niet oneindig geldig, maar je hebt wel ruim een maand om ze te gebruiken.

Hoe lang zijn de credits die ik krijg geldig?

Je krijgt maandelijks credits op dezelfde dag als jouw startdatum en deze credits zijn steeds 6 weken geldig. Wanneer je gaat reserveren, kan het zo zijn dat je credits uit de vorige maand over hebt en credits uit je nieuwe maand. Kies dan altijd eerst de credits die het snelste verlopen zijn, anders verlopen deze en dat is natuurlijk zonde.

Kan ik mijn abonnement later laten starten?

Wij laten jouw abonnement ingaan op het moment dat jij het wilt. Tijdens het online aanvragen van jouw abonnement, wordt er gevraagd om een startdatum in te voeren. 

Start elk abonnement op de 1e van de maand?

Nee, jij kan helemaal zelf bepalen op welke datum jouw abonnement ingaat. Jouw startdatum is wel bepalend voor een aantal zaken.
Zo ontvang je iedere maand op dezelfde datum jouw credits, welke dan 6 weken geldig zijn. Ook wordt de incassering aan de hand van jouw startdatum bepaald. De incassering van het lidmaatschapsgeld is elke laatste week voor jouw startdatum, dus houd hier rekening mee! 
Voorbeeld: Het is nu 14 april en je wilt z.s.m. starten. Dan kan je op zijn vroegst 15 april starten. Je vraagt een abonnement online aan en de startdatum staat automatisch op de eerstvolgende dag ingesteld. Je betaalt de eerste maand direct bij het aanvragen (tevens jouw handtekening voor het incasseren) en zult in het vervolg iedere 15e van de maand je credits ontvangen. Ongeveer een week voor de 15e zal er iedere maand geïncasseerd worden. 

Wat als ik een blessure krijg?

Heb je een blessure en kun je daardoor niet sporten? Mail een doktersverklaring naar info@sportiefpaaldansen.nl dan zetten wij je abonnement tijdelijk op non-actief, met een maximum van 9 maanden. Nadat je hersteld bent, gaat het abonnement weer lopen.

Kan ik tussentijds mijn abonnement upgraden?

Volg je nu twee lessen per maand en wil je vier lessen per maand volgen? Dat kan natuurlijk. Vul een nieuw online inschrijfformulier in op de website met dezelfde startdag als jouw vorige abonnement. Downgraden is niet mogelijk.

Wat is de opzegtermijn?

Je kan na de gekozen starttermijn van het abonnement per maand opzeggen. Doe dit wel minimaal één maand van te voren. (Voorbeeld: heeft je abonnement een startddatum van de 6e en heb je gekozen voor bijvoorbeeld een jaarabonnement, dan kan je deze een jaar later opzeggen. Dit dient dan wel voor de 6e van de maand ervoor opgezegd te worden. Zeg je na de 6e op dan wordt je abonnement niet de volgende maand beëindigd maar de maand erop) Dit doe je door een email te sturen naar info@sportiefpaaldansen.nl. De opzegging is pas geldig als je hiervan een bevestiging hebt gekregen.

Heb je nog vragen? Waarschijnlijk staat het antwoord op je vraag hieronder! Staat het er niet bij, dan mag je contact opnemen via ons contactformulier

Wat kost het om een account aan te maken?

Het aanmaken van een account is gratis en vrijblijvend!
Je wordt wel gelijk ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen? Klik dan op 'afmelden' onderaan de nieuwsbrief.

Hoe vraag ik een workshop aan?

Wil je de workshop boeken? Volg dan deze stappen:
Stap 1: Klik hier om een account aan te maken op onze website. Dit is gratis en vrijblijvend. 
Stap 2: Ga naar het tabblad ‘Mijn workshops’ of klik hier om er te komen.
Stap 3: Klik rechtsboven op ‘Nieuwe aanvraag’ en vul hier alle gegevens in over de workshop die je wenst te volgen. Klik na het invullen op ‘Opslaan’.
Nadat je de aanvraag hebt opgeslagen, gaan wij ermee aan de slag. Zodra we de beschikbaarheid van locatie en instructrices hebben gecontroleerd krijg je een bevestiging. Dit doen we uiteraard zo snel mogelijk.
Stap 4: Je krijgt de bevestigingsmail met een aanbetalingsverzoek. Dit is nodig om de workshop definitief te reserveren. Dit verzoek staat ook in je account onder het tabblad ‘Workshops’. Klik hier op ‘Aanbetaling doen’ en volg de instructies.
De aanbetaling bedraagt 75 euro. Zodra je dit hebt voldaan is de workshop gereserveerd! 
Stap 5: Na de aanbetaling krijg je een verzoek voor betaling van de resterende kosten. Deze moet minimaal 2 weken voor de workshop voldaan zijn. 

Voor de workshop krijg je nog een email van ons met alle informatie over de workshop zoals het adres, de contactgegevens en de benodigdheden.

Hoe vraag ik een kinderfeestje aan?

Het aanvragen van het kinderfeestje gaat hetzelfde als het aanvragen van een workshop. Kijk voor uitleg bij bovenstaande vraag. 

Ik ga binnenkort mee doen met een workshop, wat moet ik meenemen?

Tijdens de groepslessen en workshops van Sportief Paaldansen draagt iedereen sportkleding.
Met de warming-up en cooling down, beweeg je je gemakkelijk in een lange broek. Om in de paal te blijven zitten en te hangen, is het echter handiger om een korte broek en een mouwloos shirt te dragen. Je hebt dan veel meer grip. Niet voor niets raden we iedereen aan – ook beginners – om in een korte broek te komen trainen.
Dus kom je paaldansen? Dit heb je nodig: Lange sportbroek, korte sportbroek, mouwloze sport-top, flexibele sportschoenen en een handdoek.
Voorkom uitglijden! Gebruik de dag dat je gaat paaldansen geen bodylotion of handcrème.

Ik wil met 2 of 3 vriendinnen een keertje paaldansen, wat is het verschil tussen een proefles en een inloopworkshop?

Met een proefles doe je mee met een reguliere groepsles, dat is een workout net als iedere andere sportles. Hier leer je echt paaldansen. De paaldanstechnieken worden je aangeleerd en als je deze kunt, volgt er een nieuwe techniek.
Een inloopworkshop is meer bedoeld als uitje, daar ga je sneller door de paaldanstechnieken heen, aan het einde van de workshop mag je ondersteboven hangen en de instructrice geeft een demonstratie.

Wil je meedoen om echt door te gaan met de sport, dan adviseren we jullie om gezellig een proefles mee te komen doen. Willen jullie een leuk eenmalig uitje? Dan is de inloopworkshop heel erg geschikt!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen of staat het antwoord er niet bij, dan mag je contact opnemen via ons contactformulier